Geluidsisolatie pompset door geluidsisolerende omkasting

De pompset van een gasbehandelingsunit produceerde te veel lawaai. Voor geluidsisolatie van de pompset produceerde Alara-Lukagro een geluidsisolerende omkasting op maat.

Scroll naar beneden

Pompen overschrijden geluidsniveau

De gasbehandelingsunit maakt gebruik van twee pompen. Deze overschrijden het maximaal toelaatbare geluidsniveau. Om aan de gestelde geluidseisen te voldoen, benaderde Frames Alara-Lukagro. Vervolgens heeft Alara-Lukagro twee geluidsisolerende omkastingen voor de pompen ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd.

Geluidsisolatie pompset door omkasting

Omkasting zorgt voor geluidsisolatie pompset

De omkastingen zijn ontworpen in een 3D-model als zelfdragend systeem, bestaande uit modulaire panelen welke aan elkaar zijn geschroefd. Dit biedt de mogelijkheid tot snelle demontage in geval van grote onderhouds-of reparatiewerkzaamheden.

Aangezien de motor frisse lucht nodig heeft, is de omkasting voorzien van een compleet geluid gedempt ventilatiesysteem. Dit is gerealiseerd door de elektromotor van de pomp te gebruiken als lucht toevoer ventilator. Hierdoor zijn geen extra ventilatoren nodig.

De omkasting is in delen vervoerd naar Duitsland. Daar is de complete omkasting gemonteerd om de motor-pomp. De volledige installatie is vervolgens getransporteerd naar de regio La Rioja in Spanje om te installeren op de gas behandelingslocatie.

geluidsisolatie pompset door omkasting
geluidsisolatie pompset door omkasting
geluidsisolatie pompset door omkasting
geluidsisolatie pompset door omkasting

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging?
Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

JdH-19128-140826@4x
John de Haan Sales Engineer +31 (0) 184 820 762 sales@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: