Samenwerking met ZF Marine Krimpen B.V. bij redesign Deck Mounted Azimuth Thrusters

Samenwerking met ZF Marine Krimpen B.V. bij redesign Deck Mounted Azimuth Thrusters

Deck Mounted Azimuth Thrusters

In samenwerking met ZF Marine Krimpen B.V., producent van  360° bestuurbare Thruster systemen, heeft Alara-Lukagro een nieuw ‘Deck Mounted Thruster’ concept ontwikkeld voor de ZF DM 3000 serie.

De Deck Mounted Thrusters kunnen op het dek van een schip worden geplaatst. Een machinekamer in de romp is hierdoor niet nodig. Deze Thrusters worden onder andere toegepast op kraanpontons, werkschepen, baggerschepen, duwboten en veerboten. 

Deck unit ZF Marine – zijkleppen@4x

Deck unit ZF Marine – thruster frame@4x

Productie Deck Mounted Thruster

De productie van de omkasting, baseframe, thruster frame en tafelconstructie, inclusief coating, vindt plaats in de productiehallen van Alara-Lukagro in Groot-Ammers.

Vervolgens worden de onderdelen aangeleverd bij ZF Marine waar ze volledig worden samengebouwd met de bij ZF Marine Krimpen B.V. in Krimpen aan de Lek geproduceerde 360° stuurbare Thruster. De Deck Mounted Thruster bestaat uit een complete aandrijflijn, motor, koppeling, radiator, in diepte verstelbaar staartgedeelte inclusief propeller en de hydraulische en elektrische besturing van de thruster.

Samenwerking

Het strategische partnerschap tussen ZF Marine Krimpen B.V. en Alara-Lukagro is in 2018 van start gegaan met een uitgebreid engineeringstraject waarbij Alara-Lukagro verschillende akoestische en ventilatietechnische designs van de Deck Mounted Thruster 3000 serie heeft uitgewerkt. Hierbij is gebruik gemaakt van de in-house software en engineering tools die Alara-Lukagro tot de beschikking heeft. De tot in detail uitwerkte (3D) designs en calculaties zijn aan ZF Marine Krimpen B.V. gepresenteerd. Vervolgens zijn er verschillende, modulaire opties uitgewerkt die afhankelijk van de situatie en wensen van de eindklant kunnen worden toegepast of worden toegevoegd.

Deck unit ZF Marine – inclusief Thruster@4x

Deck unit ZF Marine – omkasting@4x

Naast ZF Marine en Alara-Lukagro zijn ook diverse andere bedrijven zeer nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de deck units. Alara-Lukagro wilt alle betrokken partijen bedanken voor de zeer prettige samenwerking tijdens de ontwikkeling en is samen met de partners zeer tevreden over het nieuwe product dat tot stand is gekomen.

Momenteel wordt er door de partijen hard gewerkt om de oplevering tot een goed einde te brengen en is de engineering voor de realisatie van een nieuwe serie reeds van start.

Geluidsisolerende omkasting

De omkastingen, wel of niet voorzien van geluidsisolerende materialen, is aan beide lange zijden voorzien van luiken die eenvoudig voor onderhoud aan de motor kunnen worden verwijderd. De luiken zijn tevens voorzien van ventilerende roosters die zorg dragen voor voldoende koeling van de motor.

Een belangrijk aandachtspunt bij de ontwikkeling van de Deck Mounted Azimuth Thruster is het ruimtebesparend ontwerp. De unit is dan ook zo geproduceerd dat deze een zo minimaal mogelijk vloeroppervlakte inneemt.

Deck unit ZF Marine – rooster

Meer informatie?

Bent u ook opzoek naar een strategische partner op het gebied van geluidsbeheersing. Neem contact met ons op.

MR
Michael Roode Account Manager +31 (0) 184 820 760 sales@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.