Deuren en vensters voor uitbreiding Rotterdam Ahoy

Deuren en vensters voor uitbreiding Rotterdam Ahoy

Het afgelopen anderhalf jaar is er hard gewerkt aan een uitbreiding van Rotterdam Ahoy. Aan het Ahoyplein, naast het bestaande Ahoy gebouw, verrees stap-voor-stap één van de meest toonaangevende en prestigieuze utiliteitsprojecten dat ooit in Nederland is gerealiseerd. Het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) met de muziek- en theaterzaal RTM Stage, maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling “Hart van Zuid” te Rotterdam. Het RACC werd eind vorig jaar in gebruik genomen.

Om de geluidsoverlast zowel intern als extern tot een minimum te beperken zijn het Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage voorzien van tientallen geluidswerende en tevens brandwerende enkel- en dubbelvleugelige deurkozijn combinaties van Alara-Lukagro. Daarnaast zorgen de deuren voor een veilige vluchtroute in het geval van calamiteiten.

RTM stage – Rotterdam Ahoy Convention Centre@4x

RACC

Of er nu een groot internationaal congres wordt georganiseerd of een zakelijke meeting in een intiemere setting, in Rotterdam kan het! Het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre is namelijk zeer eenvoudig in te richten voor elk evenement en beschikt over 35 zalen, variërend voor 50 tot 1.000 personen. Daarnaast is het RACC direct verbonden met de Beurs- & Evenementenhallen en de Ahoy Arena.

RTM stage

De grootste zaal van het RACC is RTM Stage. Deze ruimte zal in de toekomst zowel als muziekhal als theater/auditorium worden gebruikt. Als muziekhal biedt RTM Stage ruimte aan 7.800 bezoekers. Als theater/auditorium heeft de zaal een capaciteit van 2.750 plaatsen (en in XL-variant 4.000 plaatsen). Hiermee is het de grootste theaterzaal van Nederland.

“Bij het ontwerp van het nieuwe gebouw speelde beleving een belangrijke rol. We hebben het Rotterdam Ahoy Convention Centre en de muziek- en theaterzaal RTM Stage net voor oplevering mogen bezoeken en volgens ons zijn ze hier met onder andere de houten wanden, sfeervolle verlichting en glazen puien wat betreft het gebouw zeer in geslaagd. Hopelijk kan het gebouw snel volledig in gebruik worden genomen”. – Michel Mostert, hoofd Marketing bij Alara-Lukagro.

“Ik ben er trots op dat ik deel heb mogen uitmaken van één van de meest prestigieuze utiliteitsprojecten ooit in Nederland én dat in mijn achtertuin” – Ronald van Ditshuizen, Accountmanager Bouw  bij Alara-Lukagro

Rotterdam Ahoy Convention Centre – RACC 3@4x

RTM stage hal – Rotterdam Ahoy Convention Centre@4x

Deuren RACC

Van Hart van Zuid, een consortium bestaande uit Ballast Nedam en Heijmans, heeft Alara-Lukagro in september 2019 opdracht gekregen voor het leveren van verschillende geluidsisolerende en brandwerende deuren. Afhankelijk van de functie zijn er verschillende type deurkozijn combinaties geleverd, variërend van AL-D/D50 met een Ra house van 24 dB tot AL-D/D56H met een Ra house van 45 dB. Daarnaast hebben wij specifiek voor dit project ten behoeve van RTM Stage dubbelvleugelige deuren ontwikkeld met een Ra house van 47 dB.

Naast de geluidseisen zijn er aan de door ons geleverde deuren ook diverse andere voorwaarden gesteld op het gebied van onder andere brandwerendheid (o.a. EI-2-60, EI-2-30, EW-60), vluchtfunctie (volgens EN-179 & EN -1125) en (elektronische) toegangscontrole. Ten slotte is het merendeel van de deurbladen voorzien van hoogwaardige deurdrangersystemen, akoestische vensters, deurstandsignaleringen en vasthoud- magneten.

Bijzonder voor dit project is het leveren van een dubbelvleugelige deurkozijn combinatie, inclusief passage deur in het actieve deurblad, met een afmeting van (B x H) 3.245 x 3.419 mm (sparingmaat). Deze positie is tevens in de RTM stage terug te vinden en voldoet aan zeer hoge akoestische eisen.

Rotterdam Ahoy Convention Centre – RACC@4x
RTM stage venster – Rotterdam Ahoy Convention Centre@4x

Vensters

Naast akoestische deuren heeft Alara-Lukagro ook diverse geluidswerende vensters geleverd, waaronder die voor de regieruimte van de RTM stage. Dit venster heeft een afmeting van (B x H) 1.065 x 3.649 mm en voldoet aan de gewenste akoestische prestatie van Ra pop 40 dB.

Alle door ons geleverde posities zijn volledig gecertificeerd uitgevoerd volgens de huidige wet- en regelgeving.

Partner van advies tot montage

Naast de productie en conservering van de deuren is Alara-Lukagro ook verantwoordelijk geweest voor de engineering en montage van het geheel. Alle deuren zijn ontworpen aan de hand van de wensen van opdrachtgever Hart van Zuid (Ballast Nedam en Heijmans), de aangeleverde ontwerpen van Kraaijvanger Architects en de akoestische en brandwerende adviezen van LBP Sight.

RTM stage buiten – Rotterdam Ahoy Convention Centre@4x

Meer informatie?

Bent u ook opzoek naar een partner op het gebied van geluidsbeheersing. Neem vrijblijvend contact met ons op.

RvD-19128-140830@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 sales@alara-lukagro.com
    Om op uw bericht te kunnen reageren hebben wij uw toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.