Vervanging geluidspaneelwanden voor koeltorens

Koeltorens zijn noodzakelijk voor diverse industriƫle processen, maar ze produceren wel lawaai. Alara-Lukagro verving de paneelwanden van twee koeltorens voor PTA-productie bij BP Chembel in Geel (BE).

Scroll naar beneden

Geluidspaneelwanden

De nieuwe geluidspaneelwanden voor de koeltorens zijn als volgt uitgevoerd:

  • 8 geluidswanden per koeltoren (totaal 16 wanden) in de vorm van een octogoon.
  • Afmeting wand: circa 3500 x 5300 x 85,5 mm (B x H x D).
  • Materiaal: Aluminiumplaat, gevuld met hoogwaardig absorptiemateriaal.
  • Bevestigd op de bestaande staalconstructie en vastgezet met afwerkprofielen om beweging van de panelen te voorkomen.
  • Aan de zijde van de ventilator absorberend uitgevoerd, aan de buitenzijde blind.
  • Geluidsabsorptie conform EN 1793-1 en geluidsisolatie conform EN 1793-2.
geluidspaneelwanden
geluidspaneelwanden
geluidspaneelwanden

De aanvraag voor deze opdracht bestond uit vervanging van paneelwanden door nieuwe versies hiervan. Deze nieuwe wanden zijn in aluminium uitgevoerd, zodat ze beter bestand zijn tegen corrosie.

PTA

Purified Terephthalic Acid (PTA) is een aromatisch zuur dat vooral wordt toegepast in de fabricage van polyesters zoals PET. De BP vestiging Chembel in Geel (BE) is de grootste fabrikant van PTA in Europa. Wereldwijd is BP een van de grootsten in de productie van dit aromatische zuur.

Koeltorens

Industriƫle processen zoals de PTA-productie gebruiken water om te koelen. Hiervoor zijn koeltorens nodig. Deze produceren echter wel lawaai, wat vooral veroorzaakt wordt door de draaiende bladen en het neervallende water. Indien de fabriek dicht bij een woonwijk staat, kan dit voor overlast zorgen. Alara-Lukagro denkt graag mee met de klant levert op maat gemaakte oplossingen voor dergelijke lawaaiproblemen.

Meer informatie?

Alara-Lukagro biedt met haar wanden zekerheid van voldoende draagkracht en windbelastbaarheid, door wind- en staalconstructie berekeningen. Daarnaast zijn onze wanden onderhoudsvriendelijk door gemakkelijk uitneembare panelen en is snelle montage mogelijk door een schuifsysteem.

Heeft u te maken met machines of installaties die te veel geluid uitstralen? Dan zou een geluidswerende wand de oplossing kunnen bieden.

Leg uw vragen bij ons voor. Wij adviseren u graag over een passende oplossing voor uw project.

MR
Michael Roode Account Manager +31 (0) 184 820 760
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: