Stof- en spuitwaterdichte omkastingen voor schakelkasten

Alara-Lukagro ontwierp en produceerde omkastingen voor schakelkasten van twee cementlossers voor Van Aalst Bulkhandling voor twee grote cement opslagterminals van Holcim.

Scroll naar beneden

Holcim is een vooraanstaande leverancier van cement in Nieuw-Zeeland en heeft recent twee grote cement opslagterminals gebouwd. Van Aalst Bulkhandling is specialist in bulk handlingsystemen voor het laden en lossen van droge stoffen zoals cement en levert “state of the art” cementlossers voor de nieuwe terminals van Holcim. Via deze scheepslosinstallatie wordt het cement door een pneumatische zuigarm gelost van het schip en getransporteerd naar de opslag terminals.

IP65

De cementlossers hebben diverse schakelkasten op de platforms staan. Deze elektronische componenten dienen goed beschermd te worden tegen bijvoorbeeld regen of vocht. Van Aalst Bulkhandling benaderde Alara-Lukagro voor het engineeren en produceren van omkastingen voor de schakelkasten, zodat de apparatuur beschermt is volgens IP65. Deze IP-codering (International Protection Rating) is een aanduiding voor de mate van beveiliging van de constructie van elektronische apparatuur. De IP65 staat voor stofdicht en spuitwaterdicht.

Alara-Lukagro heeft de omkastingen voor de schakelkasten volgens de gestelde eisen ontworpen en geproduceerd. De engineers van Alara-Lukagro hebben de omkastingen doorgerekend op sterkte zodat deze bestand zijn tegen windsnelheden van 45 m/s en horizontale/verticale acceleratie. De omkasting is compleet geleverd, inclusief toegangsdeuren en ventilatie componenten bestaande uit lucht toe- en afvoersets met roosters, ventilator, stoffilter en filterhuis.

De omkastingen zijn uitgevoerd als drop-over. Hierdoor kan de omkasting gemakkelijk over de schakelkasten heen gezet worden, waarna de omkasting aan het platform gemonteerd wordt.

omkastingen voor schakelkasten
omkastingen voor schakelkasten
omkastingen voor schakelkasten
omkastingen voor schakelkasten

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging?
Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

JdH-19128-140826@4x
John de Haan Sales Engineer +31 (0) 184 820 762
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: