Geluidsisolerende omkastingen op maat voor gasstation Brussel

Een gasstation in Brussel veroorzaakte geluidsoverlast naar omwonenden. Er moest een oplossing komen die zeer hoge geluiddempingswaarden realiseert. Bureau De Fonseca adviseerde een aantal installaties te voorzien van geluidsisolerende omkastingen met hoge geluiddemping. Alara-Lukagro maakte het ontwerp en produceerde de geluidsisolerende omkastingen op maat.

Scroll naar beneden

Geluidsisolerende omkastingen op maat

Eigenschappen omkasting

 • Elke omkasting behaalt de gestelde geluidseis: on-site een tussenschakeldemping 35 dB(A).
 • Opgebouwd uit afzonderlijke panelen.
 • Materiaal: elektrolytisch verzinkt staal.
 • Hoogwaardig onbrandbaar absorptiemateriaal.
 • Afneembare wand- en panelen met knevelsluiting, snelsluiting en handgrepen.
 • Enkele omkastingen voorzien van geïntegreerde labyrintdempers voor luchttoe- en afvoer en service deur.
 • Doorvoeringen met rubber afdichting.
 • In eigen huis voorzien van poedercoating.
 • Voordelen: meedenken in ontwerpfase om meest effectieve en efficiënte oplossing te realiseren en kwaliteit van geleverde omkastingen.
 • Inclusief montage door ervaren en gecertificeerde monteurs.
omkastingen op maat
omkastingen op maat
omkastingen op maat
omkastingen op maat
omkastingen op maat

Sibelga is de netbeheerder voor elektriciteit en aardgas in Brussel. Het gasontspanningsstation in het centrum van Brussel veroorzaakte geluidsoverlast bij omwonenden. Na geluidmetingen bleek dat het gasstation te veel lawaai uitstraalde en er een oplossing moest komen die zeer hoge geluiddempingswaarden realiseerde.

Reduceren lawaai gasstation

Bureau De Fonseca maakte verschillende simulaties om tot de meest effectieve oplossing te komen. Zij adviseerde om een groot deel van de leidingen in te graven. De kleppen worden niet ingegraven, maar voorzien van geluidsisolerende omkastingen op maat zodat diverse elementen zoals meetapparatuur nog wel bereikbaar blijven.

Degelijke oplossing

Alara-Lukagro heeft de omkastingen ontworpen in samenwerking met DOX acoustics. Het belangrijkste criterium voor Sibelga was de degelijkheid van de oplossing. Na vergelijk met verschillende partijen kregen DOX acoustics en Alara-Lukagro de opdracht voor het produceren, leveren en monteren van de geluidsisolerende omkastingen voor het gasstation.

Omkastingen op maat

De geluidsisolerende omkastingen zijn uitgevoerd met diverse luiken en meerdere uitneembare dak- en wandpanelen, zodat meetapparatuur gemakkelijk bereikbaar blijft en onderhouden kan worden. Ondanks diverse doorvoeringen zijn de omkastingen volledig waterdicht uitgevoerd om corrosie te voorkomen. Een aantal kasten zijn met één zijde tegen de betonnen fundering geplaatst, waardoor slechts 3 zijden voorzien hoefden te worden.

Geluidseis behaald

De omkastingen zijn turn-key door Alara-Lukagro geleverd, inclusief engineering, productie, dubbellaags poedercoating en montage. Elke omkasting behaalt de gestelde geluidseis en kent on-site een tussenschakeldemping van 35 dB(A).

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging? Alara-Lukagro heeft inmiddels vele jaren ervaring met het engineeren, produceren en monteren van geluidsisolerende omkastingen op maat voor pompen, motoren, generatoren, etc. Neem gerust contact op voor meer informatie over onze lawaaibeheersing oplossingen. Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

JdH-19128-140826@4x
John de Haan Sales Engineer +31 (0) 184 820 762 sales@alara-lukagro.com
  Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: