Omkasting voor WKK vakantiepark Vossesmeren

Alara-Lukagro heeft van Continental Energy Systems / HABO de opdracht gekregen om de geluidshinder van een WKK installatie op het terrein van Center Parcs De Vossemeren tot een minimum te beperken.

  • Opdrachtgever: Continental Energy Systems / HABO
  • Eigenaar pand/locatie: Center Parcs De Vossemeren
  • Locatie: Lommel
  • Motor: Jenbacher JMS 312

 

 

 

 

Omkasting voor WKK vakantiepark Vossesmeren
Omkasting voor WKK vakantiepark Vossesmeren
Center Parcs Vossemeren | Aqua Mundo

Center Parcs

Iedereen die wel eens op een vakantiepark van Center Parcs is geweest is bekend met de namen ‘Market Dome’ en ‘Aqua Mundo’. De Market Dome is het vaak centraal gelegen overdekte winkelcentrum waar je onder andere terecht kan voor een hapje, een drankje en de dagelijkse boodschappen. Aqua Mundo is het subtropisch zwemparadijs. In park De Vossermeren vind je hier onder andere een wildwaterbaan, bubbelbaden, een sauna en verschillende glijbanen.

Warmtekrachtkoppeling (WKK)

Om de Market Dome en het subtropisch zwembad van Center Parcs De Vossemeren te verwarmen en van energie te voorzien is ervoor gekozen een warmtekrachtkoppeling (WKK) te installeren. Met de WKK wordt op een duurzame en efficiënte manier warmte en stroom geproduceerd en wordt de CO2-voetafdruk verkleind.

Erwin Dezeure, CSR Director van Center Parcs: “Center Parcs geeft om mens en natuur en wil een voortrekkersrol vervullen op het gebied van duurzaamheid. Center Parcs voorziet in allerlei ‘groene’ faciliteiten, zoals energiezuinige apparatuur, slimme thermostaten en waterbesparende douchekoppen. Maar ook in de overdekte Market Dome en het subtropisch zwembad de Aqua Mundo zet Center Parcs de laatste technologieën in om de milieu-impact tot een minimum te beperken. De installatie van nieuwe warmtekrachtkoppelingen past in deze filosofie.”
Bron: luminus.be

Omkasting met ventilatie voor WKK

Voor deze warmte kracht installatie met gasmotor genset hebben wij de akoestische delen berekend en verzorgd, bestaande uit de omkasting en de gehele ventilatie set.

De omkasting met een afmeting van 12,0 (l) x 3,4 (b) x 3,3 (h) meter en de ventilatie zijn door ons ontworpen voor een geluidsniveau van Lp(A) = 45 dB(A) @ 10 meter.  Alle deuren in de omkasting zijn voorzien van een paniek functie, daarnaast heeft de omkasting een extra compartiment gekregen voor de E-installatie. De koeling van de WKK is uitgelegd op een ΔT va 10 graden, waarbij de lucht inlaat en uitlaat op het dak zijn gesitueerd. Om de extra dakbelasting (o.a. de koeler) te kunnen dragen is de omkasting voorzien van een verzwaarde constructie. Voor service doeleinden is de omkasting uitgevoerd met een demontabele wand.

Naast het leveren van de omkasting en ventilatie zijn ook de akoestische berekeningen, engineering, productie, levering en montage door Alara-Lukagro verzorgd.

Meer informatie?

Heeft u een uitdaging op het gebied van geluidshinder? Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

JdH-19128-140826@4x
John de Haan Sales Engineer +31 (0) 184 820 762 sales@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.