geluidwerende deuren

Geluidwerende deuren en trillingsisolatie voor Ziggo Dome

Ziggo Dome: een succesformule voor de ultieme ervaring als het gaat om muziekevenementen. Om dit zo te houden mogen bezoekers van een evenement uiteraard niet gestoord worden door geluiden van buiten. De oplossing: een uitstekende geluidsisolatie door het gebouw onder andere te voorzien van geluidwerende deuren en trillingsisolatie.

Scroll naar beneden

Geluidwerende deuren en trillingsisolatie Ziggo Dome

Plaats:
Amsterdam

Ontwikkelaar:
Black Box Entertainment

Architect:
Benthem Crouwel Architekten

Aannemer:
Strukton Bouw

Geluidsisolerende deuren:
Alara-Lukagro

Gebouwfunctie:
Evenementenhal

Fotografie:
© 2016 Google en Alara-Lukagro

geluidwerende deuren
geluidwerende deuren
geluidwerende deuren inspiratiemiddag
geluidwerende deuren
geluidwerende deuren
geluidwerende deuren
geluidwerende deuren
geluidwerende deuren
geluidwerende deuren
Ziggo Dome Trillingsisolatie

Trillingsisolatie

Ziggo Dome staat tussen de Amsterdam Arena en de A2 in. Een drukke locatie met veel omgevingsgeluid. Dit kan de zaal zowel via de lucht (door de muren en het dak) als via de grond (door de vloer en de constructie) bereiken. Alara-Lukagro, expert op het gebied van lawaaibeheersing, biedt hiervoor oplossingen.

In samenwerking met aannemer Strukton heeft Alara-Lukagro diverse trillingisolatoren geleverd voor Ziggo Dome. De trillingisolatie scheidt de zware buitengevel van Ziggo Dome trillingtechnisch van de binnenconstructie, terwijl deze toch mechanisch sterk verankerd blijft. Ook het dak is door trillingisolatie akoestisch ontkoppeld.

De vloer, wanden en dakconstructie van de kleine zaal van De Voorgevel, het gebouw dat bij Ziggo Dome hoort, rusten op 75 millimeter KIP-pads voor zeer hoge ontkoppeling. De totale last van de KIP-pads kan oplopen tot 850 ton en kent een eigenfrequentie van circa 10 Hz. De trillingisolatie is in hechte samenwerking met de gerenommeerde akoestisch adviseur R. Metkemeijer van Fiori Meta, de eindgebruiker en het bouwteam van Strukton tot stand gekomen.

Geluidwerende deuren

Naast het isoleren van buitengeluid, mag er ook geen geluidoverlast zijn vanuit de zaal naar buiten toe. Een goede geluidwerende deur is hierbij cruciaal. Alara-Lukagro ontwerpt en produceert haar geluidwerende deuren zelf. Door een specifiek voor de eigen deuren ontworpen profielrubber maakt Alara-Lukagro het mogelijk een optimale kierafdichting te garanderen.

Deuren tevens brandwerend

Naast een hoge geluidisolatie moeten deuren in concerthallen als Ziggo Dome voldoen aan strenge veiligheidseisen. Daarom voldoen de geluidisolerende buitendeuren van Alara-Lukagro in Ziggo Dome aan gestelde lucht- en waterdichtheideisen. De binnendeuren zijn geluidisolerend en brandwerend uitgevoerd.

geluidwerende deuren – © 2016 Google

Één leverancier voor geluidsisolatie

Om deze producten concurrerend bij één leverancier onder te kunnen brengen, heeft aannemer Strukton gekozen voor Alara-Lukagro als leverancier voor zowel de geluidisolerende deuren als trillingisolatoren voor Ziggo Dome en De Voorgevel. Daarnaast heeft Alara-Lukagro jarenlange ervaring in soortgelijke projecten.

Meer informatie over geluidwerende deuren

Werkt u aan bouwprojecten in de cultuur & vrijetijd sector? Dan bestaat er een grote kans dat akoestiek en geluidsisolatie een rol speelt.

Alara-Lukagro heeft ruime ervaring in deze sector en staat in ieder stadium van een bouwproject voor u klaar om u te adviseren en informeren over de mogelijkheden van geluidwerende deuren. Ook in combinatie met brandwerendheid, inbraakwerendheid, anti-paniek, etc.

Leg uw vragen bij ons neer. Wij adviseren u graag over de juiste deuren voor uw project.

RvD-19128-140830@4x
Ronald van Ditshuizen Senior Sales Engineer +31 (0) 184 820 764
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: