onshore_oilf_field

Onshore olie- en gasvelden

Bij de exploitatie van olievelden en gasreservoirs worden veel machines en installaties gebruikt die lawaai produceren. Dit geldt ook voor het transport en de proces industrie, zoals olieterminals, gasstations en raffinaderijen. Wij bieden diverse oplossingen specifiek voor deze markt.

Scroll naar beneden

Geluidbronnen

Veel voorkomende geluidbronnen op olievelden en gasreservoirs zijn machines en installaties zoals o.a. olie- of gasbehandelingsunits, pompen, compressoren, motoren en meetapparatuur.

Geluidsisolerende omkastingen

Machines en installaties die veel voorkomen op (petro)chemische plants zijn compressoren, pomp installaties, pompmotoren, olie- en gas behandelingsunits en meet apparatuur. Een omkasting beschermt uw machine tegen invloeden van buiten en voorkomt uitstraling van geluidsoverlast. We verzorgen indien gewenst:

 • Staalconstructie onder CE (EN1090)
 • FEM analyse – sterkteberekening
 • CFD analyse
 • 3D tekeningen
 • Benodigde documentatie

Mogelijkheden omkasting

We berekenen geluid- en luchtstromen waarmee u verzekert bent van hoge geluidsisolatie en optimale prestatie van uw machine. Door maatwerk heeft u grote keuze vrijheid, zoals diverse paneeltypes, installatie van elektronische apparatuur zoals verlichting, HVAC, etc, en toegankelijkheid door deuren en luiken.

Bekijk alle mogelijkheden:

Geluidsisolerende omkasting

omkasting_petrochemie

Compleet en zeker

Voor optimale prestatie van uw noodstroomset, verzorgen wij uitgebreide berekeningen, waaronder:

 • Geluid- en luchttechnische berekeningen
 • CFD analyse
 • FEM analyse – sterkteberekening
 • Staalconstructie onder CE (EN1090)

Noodstroom in container

Waar noodstroom ook komt te staan – wij voorzien u wereldwijd van complete containers voor uw noodstroom sets. Wij verzorgen voor u de complete technische installatie, testen en installatie op locatie.

Containers

Containers_noodstroom

Voordelen

De constructie van afschermwanden voor olie- en gasvelden worden berekend aan de hand van Eurocode 3 met toevoeging van de Nationale Bijlage. Voordeel van de wanden is:

 • Zekerheid van voldoende draagkracht en windbelastbaarheid, door wind- en staalconstructie berekeningen.
 • Snelle montage door U-vormig montage profiel.
 • Onderhoudsvriendelijk door gemakkelijk uitneembare panelen.

Geluidwerende afschermwand

U kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen en paneeltypen, afhankelijk van de wensen voor uw project. Voor meer informatie over mogelijkheden en uitvoeringen, zie:

Geluiddempende afschermwanden

Geluidwerende_afschermwand

Werkwijze & certificaten

Hoe wij uw project tot een succes maken? Door onze werkwijze. Deze is gebaseerd op kennis; kennis van geluid, van de wensen uit de markt en van geavanceerde methoden als FEM analyses en CFD analyses. Daarnaast zijn wij uitgebreid gecertificeerd en ontvangen positieve feedback op audits binnen ons bedrijf.

Lees meer over onze werkwijze

CFD analysis

Referentie projecten

Bekijk alle Olie & Gas projecten
wand_vermilion

Fpal – leveranciers beoordeling

Beoordeling geluiddempende wand op gasveld. Beoordeling door construction supervisor van Vermilion Oil & Gas.

Score: 8

Alara-Lukagro ontving een 8 (uit 10) op alle 15 punten, waaronder product kwaliteit, project management, installatie en service. Een resultaat om trots op te zijn!

omkasting_popset_gasveld

Fpal – leveranciers beoordeling

Beoordeling geluidsisolerende omkasting voor een pompset op een gasveld. Beoordeling door logistics supervisor van Vermilion Oil & Gas.

Score: 7,4

De beoordeling was op elk van de 15 aspecten een 7 (uit 10) of hoger. Vooral product kwaliteit, service en installatie werden als zeer goed beoordeeld.

We zijn trots op ons track record

Advies op maat voor uw project? Wij denken graag met u mee!

“Ik denk graag met u mee over de meest optimale oplossing voor uw project. Ik ben al jarenlang werkzaam in de offshore markt en begrijp hierdoor de vragen die spelen in de markt. Heeft u een uitdaging? Dan bent u bij mij aan het juiste adres!”

Cees van Dijk
Cees van Dijk Senior Sales Engineer +31 184 661 700

Hartelijk dank voor uw bericht aan Alara-Lukagro. Een kopie van het bericht is naar uw email adres verstuurd. Indien van toepassing, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Dit veld is verplicht.

Vul een geldig e-mailadres in.

Enkel cijfers toegestaan