Nieuws

Waar vuur is, is ook rook!

Natuurlijk kent iedereen de uitdrukking “waar rook is, is vuur”. In de meeste gevallen klopt dit, maar het is andersom ook waar. Wat veel mensen niet realiseren is dat rook een groter risico met zich meebrengt dan vuur in het geval van brand. Rook leidt tot verstikking, verminderd zicht en desoriëntatie. Jarenlang zijn de gevaren van rook afgedaan met een vuistregel, maar sinds enkele jaren is er een genormaliseerde beproevingsmethode die nu ook als eis geldt voor nieuwbouw projecten.

De EN 1634-3 is de Europese norm die van toepassing is geworden en in het Besluit Bouwwerken en Leefomgeving (BBL) wordt voorgeschreven. Omdat de deuren van Alara-Lukagro geluiddempend zijn, hebben ze ook hele goede afdichtingen. Juist hierdoor zijn er op 2 en 3 mei met zeer veel vertrouwen de eerste testen bij het onderzoeksinstituut Efectis uitgevoerd.

Op het rapport moeten we nog even wachten, maar de uitkomst was overduidelijk positief en geeft ons voldoende zekerheid om ook de dubbele deur, die vanwege de extra naad tussen de deurbladen meer rook zal doorlaten, te gaan testen.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 r.van.ditshuizen@alara-lukagro.com