Nieuws

Doorvalveiligheid AL-R Roosters succesvol getest

Al enkele jaren zien we een positieve trend voor de toepassing van geluiddempende roosters in de hoogbouw. De oorzaak hiervan is het woningtekort, waardoor er steeds dichter langs sporen en snelwegen gebouwd wordt. De roosters van Alara-Lukagro worden in projecten zoals CrossRoads, Parkstad Zuid en OKU House veelvuldig toegepast. Met toepassing van de roosters op hoogte is het ook noodzakelijk dat een ongelukkige val tegen een rooster geen valrisico met zich meebrengt. Om aan te tonen dat zelfs ons lichtste rooster aan de eisen van de NEN-EN 1991-1-1 voldoet is er op 6 april een onderzoek uitgevoerd door het onderzoeksinstituut SKG-IKOB.

De beproeving is een impacttest met een soort boxbal die tegen het rooster aan wordt geslingerd. De impact heeft een kinetisch energie van 500 Joule. Deze test wordt drie keer gedaan op verschillende punten van het hetzelfde rooster.

Op 17 mei hebben we van SKG-IKOB de definitieve rapportage ontvangen, nadat we mondeling al bevestigd hadden gekregen dat het rooster de test succesvol had doorstaan. Door met een AL-R150 in aluminium te testen, voldoen andere type roosters automatisch ook. Alle varianten en mogelijke maatvoering is beschikbaar in het rapport. Deze test opent weer nieuwe mogelijkheden en tonen de kwaliteit van onze roosters duidelijk aan.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 r.van.ditshuizen@alara-lukagro.com