Nieuws

Complex project onder tijdsdruk gerealiseerd

behuizing_generatorset

In juli hebben zes grote transporten plaats gevonden van Alara-Lukagro in Groot-Ammers naar Noord-Holland. Het gaat om transport van generatorsets met een behuizing van zo’n 4 meter hoog, 4 meter breed en 16 meter lang.

Het vermogen van één generatorsets bedraagt 3 MW en het totale gewicht van een complete set met behuizing bedraagt maar liefst 65 ton. De maanden daarvoor waren al meerdere transporten, maar nog niet eerder waren er zo veel in korte tijd.

Om een behuizing van dergelijke afmetingen en een dergelijk gewicht te kunnen vervoeren zijn speciale transportmiddelen nodig. Elk transport is vooraf ingepland en afgestemd op de plaatselijke werkzaamheden aan de weg en elk transport wordt begeleid door twee begeleidingsvoertuigen die het transport in goede banen leiden. Dat mag ook wel bij een opleggercombinatie die meer dan 40 meter lang is.

Tijdsdruk
In het afgelopen jaar is bij Alara-Lukagro hard gewerkt aan het omvangrijke en complexe project. De in totaal 24 behuizingen zijn onder tijdsdruk gerealiseerd. Daarnaast is bijzonder dat de generatorsets inclusief alle elektrische- en besturingscomponenten is geïnstalleerd in de behuizing op het terrein van Alara-Lukagro vóórdat deze vervoerd wordt. Op locatie hoeven alleen nog geluidsdempers op het dak te worden geplaatst waarna de hele set klaar is voor gebruik. Zo doende kan elke set onder gecontroleerde omstandigheden worden opgebouwd en wordt de montagetijd op locatie geminimaliseerd.

Nieuwe opdracht
In totaal heeft Alara-Lukagro met enkele partnerbedrijven ruim een jaar gewerkt aan het project. Het project is inmiddels afgerond. Daarmee is alles zelfs sneller gerealiseerd dan waar de klant op had gerekend. De eindklant is uiterst tevreden met de geleverde prestaties. Zo tevreden zelfs dat op basis van dit project, de opdracht is gegeven voor de levering van een tweede serie van 20 behuizingen.

Alara-Lukagro bestaat al meer dan 50 jaar en behoort tot de grootste productiebedrijven op het gebied van lawaaibeheersing in Europa. Het kennisniveau en de expertise zijn hoog en het bedrijf voert een actief investerings- en human resource beleid om die positie te behouden.

behuizing_generatorset
MM
Michel Mostert Marketing Specialist +31 (0)184 661 700 m.mostert@alara-lukagro.com

Bekijk ook