Nieuws

Alara-Lukagro sluit zich aan bij brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA)

Alara-Lukagro sluit zich aan bij de Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie voor datacenters. Datacenters vormen het hart van onze digitale economie. Hierbij zijn factoren als beschikbaarheid, snelheid en betrouwbaarheid leidend in het technische ontwerp. Alara-Lukagro is er trots op om een belangrijke bijdrage te mogen leveren aan een veilig en betrouwbaar datacenter.

Onze bijdrage aan de datacenter markt

Alara-Lukagro ontwerpt, levert en monteert een scala aan producten en installaties voor het reduceren van lawaai en trillingsoverlast in diverse sectoren. Met onze kennis op het vlak van geluidsbeheersing kunnen wij het netwerk van de DDA versterken door advies en ondersteuning te leveren bij het realiseren van nieuw te bouwen (en/of te verbouwen) datacenters.

Stijn Grove, Directeur van de DDA, over de samenwerking: “Datacenters komen letterlijk en figuurlijk steeds dichter bij de maatschappij te staan. Daarmee wordt het meenemen van datacenters in bestemmingsplannen steeds relevanter. Daarnaast moeten we als sector creatief samenwerken met andere partijen om de integratie van datacenters optimaal te laten verlopen. Geluidbeheersing is één van de aspecten die hierbij van belang is en we verwelkomen Alara-Lukagro om die reden ten zeerste in ons netwerk.”

Als het aankomt op het reduceren van het afgestraalde geluidsvermogen van noodstroom aggregaten biedt Alara-Lukagro altijd een totaaloplossing met op maat gemaakte producten. Hiervoor ontwerpt, produceert en monteert Alara-Lukagro geluidsisolerende behuizingen in de vorm van een container en/of modulaire omkasting, inclusief geluiddempende ventilatievoorzieningen. Om de veiligheid van de datacenters te waarborgen, bieden wij geluidsisolerende deuren aan die zijn voorzien van brandwerende, anti-paniek en inbraakwerende eigenschappen die CE-gemarkeerd zijn.
De gehanteerde dempingswaarden van de producten zijn tot stand gekomen door uitgebreide testen in laboratoria die voldoen aan internationale normen en een groot aantal praktijkmetingen. Inmiddels heeft Alara-Lukagro verschillende producten en diensten geleverd aan zowel binnenlandse als buitenlandse klanten in o.a. Finland, Duitsland, Frankrijk, België en in het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer over onze oplossingen voor datacenters.

MM
Michel Mostert Head of Marketing +31 (0)184 661 700 m.mostert@alara-lukagro.com