Hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk is een algemeen begrip en verzamelnaam om alle producten en halffabricaten aan te geven om een sparing in de bouwkundige wand (deuren, ramen, luiken, schuifdeuren en roldeuren) te kunnen openen en te sluiten, afhangen of te vergrendelen.

Alara-Lukagro biedt een ruime keuze uit verschillende soorten en maten hang- en sluitwerk. Design, budget, veiligheidsbeslag, industrieel, uit diverse materialen en in diverse kleuren te verkrijgen. De combinatie van het juiste hang- en sluitwerk is afhankelijk van de gewenste product / deur eigenschappen. Neem vrijblijvend contact op met onze specialist voor alle mogelijkheden en advies.

Scharnieren

Scharnieren vallen onder het hangwerk. Dit is meestal een metalen onderdeel waaraan een deur, raam of luik draait.

Sloten

Sloten zijn het mechanisme waarmee een deur, raam of luik kan worden afgesloten. Sloten zijn er in diverse soorten en maten en hebben meestal tot doel om de toegang te beperken en toegang te bieden aan een beperkt aantal mensen met een sleutel. Door middel van een cilinder wordt de beperking van toegang geregeld en het slot geblokkeerd en daarmee een ruimte afgesloten.

Scharnieren en sloten 3@4x
Deurbeslag – Knop en Schild 2@4x

Deurbeslag

Deurbeslag is een verzamelnaam voor het bedieningsorgaan om een deur of raam te openen en te sluiten. Met een deurknop of deurkruk wordt de sluiting bediend. Een deurknop is vast of draaibaar en niet altijd handig in gebruik bij bijvoorbeeld zware deuren. Met een deurkruk is meer vrijheid in de bediening. Aan de deurkruk kan worden getrokken en bediend de dagschoot van een slot. Het mechanisme en bevestiging van de deurkruk wordt verhuld door een rozet of krukschild, dat ook wel lang- of kortschild wordt genoemd.

Deurdrangers

Deurdrangers of drangers is een mechaniek dat meestal aan de bovenkant van de deur wordt gemonteerd en ervoor zorgt dat de deur na openen weer automatisch sluit.

Stormkettingen

Stormkettingen worden gebruikt om de opening van een deurblad te beperken. De ketting voorkomt dat het deurblad tegen de muur of obstakel in de draaicirkel van de deur aanslaat en daardoor schade oploopt en niet meer sluit. Een deurstop op de vloer of op de wand is ook een middel om de opening van het deurblad te beperken.

Deurdranger – Stormketting@4x
Espagnolette – Paniekstang@4x

Espagnolet

Een espagnolet is een sluiting waarmee dubbele deuren en ramen van binnenuit kunnen worden vergrendeld. Opbouw of inbouw uitvoeringen zijn hierin mogelijk. Het mechanisme kan door middel van een kruk, speciale sleutel of hefboom worden bediend.

Paniekstangen

Paniekstangen zijn mechanismes die een vluchtweg voor enkele deuren of dubbele deuren een paniekuitgang maken. Deze zijn altijd aan de dagzijde van de deur gemonteerd en voldoen aan speciale eisen en normen.

Deuren

Door de hoge geluidsisolatiewaarde van maar liefst 56 dB zijn de geluidwerende deuren van Alara-Lukagro zeer geschikt voor gebouwen en ruimtes in onder andere utiliteit, industrie en maritiem waar hoge geluidseisen gelden. Daarnaast zijn de deuren ook uitvoerbaar met brandwerendheid, inbraakwerendheid, anti-paniek en verschillende vormen van toegangscontrole.

De deuren van Alara-Lukagro worden project specifiek, naar de wensen van de klant, geproduceerd. Dit geeft u de vrijheid in onder andere afmetingen, deureigenschappen én hang- en sluitwerk. Bekijk onze deuren pagina voor meer informatie.

Deuren industrieel en utiliteit 3@4x

Advies?

Meer informatie over het beste hang- en sluitwerk voor uw utiliteitsproject. Neem vrijblijvend contact op voor advies.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 ronald@alara-lukagro.com
    Om op uw bericht te kunnen reageren hebben wij uw toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.