geluidwerende deuren
Evenement

Inspiratiemiddag akoestisch adviseurs – thema: geluid- en brandwerende deuren

Inspiratie middag voor akoestisch adviseurs

Thema: geluid- en brandwerende deuren

Donderdag 8 februari 2018 organiseert Alara-Lukagro opnieuw een inspiratiemiddag voor akoestisch adviseurs. Het thema voor deze middag heeft alles te maken met deuren: akoestisch i.c.m. brandwerendheid, inbraakwerendheid of allebei.

Voorlopig programma

Thema: geluid- en brandwerende deuren

 • Welkomstwoord
 • Isolatiewaardebepaling met behulp van laservibrometrie (KU Leuven)
  Isolatiewaardedip in de lage frequenties en dempingswaarde in de 31 Hz.
  We zien steeds meer dat voor het gebruikerscomfort in evenementencentra de RA,house leidend is, ondanks dat het muziekgenre wel eens anders doet vermoeden. Daarnaast zien we ook dat de eisen t.a.v. geluid strenger worden. De 31 Hz isolatiewaarde die wordt niet vermeld, omdat het meten ervan niet onomstreden is, gezien de gemiddelde afmetingen van het meetlab en de gestelde eisen aan de meetapparatuur. Indien wenselijk kan een kritische isolatiewaarde wel worden gemeten met behulp van laservibrometrie.
 • Ontwikkeling van een akoestisch brandwerend rubber (Greendale rubber)
  De Rw waarde is in veel (vooral internationale) specs nog steeds leidend. Een goede Rw waarde kan alleen worden bewerkstelligd met een goede sluiting.
 • Rondleiding door de productie van Alara-Lukagro
 • Akoestische brandwerende deuren (Alara-Lukagro/Efectis)
  Alara-Lukagro heeft de afgelopen vier jaar veel brandtesten uitgevoerd om een goede combinatie van akoestische en brandveiligheidseigenschappen te kunnen realiseren. Wat zijn nu de bijzondere uitdagingen bij een brandtest met stalen onbrandbare deuren en wat is zo bijzonder aan de brandwerende deuren van Alara-Lukagro?
 • Bestekstekstenservice (Alara-Lukagro)
  Gezien de hoeveelheid mogelijkheden die er ten aanzien van deuren zijn is er voor gekozen om het waarborgen van de certificaten bij het aanbieden van deuren te automatiseren. Dit heeft ertoe geleid dat we deze automatisering ook kunnen gebruiken voor het genereren van besteksteksten. In hoeverre is dat een nuttige toevoeging en wat is wel en niet belangrijk/wenselijk wanneer besteksteksten worden gegenereerd.

Details

Datum: donderdag 8 februari 2018
Tijd: 12:30 – 17:00 uur
Locatie: Alara-Lukagro, Huijgensweg 3, Groot-Ammers
Parkeren: voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig
Kosten: gratis, lunch wordt verzorgt voor aanwezigen

Aanmelden

Meldt u nu alvast aan voor deze inspiratiemiddag over geluid- en brandwerende deuren!

Wilt u direct meerdere collega’s aanmelden? Ververs na uw eigen aanmelding deze pagina en vul het formulier opnieuw in met de gegevens van uw collega.

Hartelijk dank voor uw aanmelding voor de Inspiratiemiddag voor akoestisch adviseurs op 26 oktober 2017. U ontvangt een bevestiging van inschrijving direct in uw email inbox. Graag tot dan!

Vul een geldig e-mailadres in.

Wij ontmoeten u graag, donderdag 8 februari!

Marion Noordzij
Marion Noordzij Marketing Coördinator +31 184 661 700 m.noordzij@alara-lukagro.com