geluidwerende deuren inspiratiemiddag
Evenement

Inspiratiemiddag akoestisch adviseurs – thema: geluid- en brandwerende deuren

Inspiratiemiddag voor akoestisch adviseurs

Thema: geluid- en brandwerende deuren

Donderdag 1 februari 2018 organiseert Alara-Lukagro opnieuw een inspiratiemiddag voor akoestisch adviseurs. Het thema voor deze middag heeft alles te maken met scheidingsconstructies en in het bijzonder deuren: akoestische scheidingen (hoog- en laagfrequent) en brand scheidingen in relatie tot nieuwe wetgeving.

Let op! De datum van deze inspiratiemiddag ligt in het verleden. Lees meer over geluidsisolerende deuren.

Voorlopig programma

Thema: geluid- en brandwerende deuren

 • Inloop met koffie
 • Welkomstwoord
 • Isolatiewaardebepaling met behulp van laservibrometrie (KU Leuven)
  Isolatiewaardedip in de lage frequenties en dempingswaarde in de 31 Hz
  We zien steeds meer dat voor het gebruikerscomfort in evenementencentra de RA house leidend is, ondanks dat het muziekgenre wel eens anders doet vermoeden. Daarnaast zien we ook dat de eisen t.a.v. geluid strenger worden. De 31 Hz isolatiewaarde die wordt niet vermeld. Vaak wordt zelfs volledig voorbij gegaan aan de dip in de isolatiewaarde. Het meten van laagfrequente isolatiewaarden brengt, gezien de gemiddelde afmetingen van een meetlaboratorium en de onevenredige verspreiding van de geluidsdruk grote onzekerheden met zich mee. Laservibrometrie kan deze onzekerheid significant reduceren en biedt daarmee een beter alternatief voor de bepaling van de isolatiewaarde bij lage frequenties.
 • Ontwikkeling van een akoestisch brandwerend rubber (Greendale rubber)
  De Rw waarde is in veel (vooral internationale) specs nog steeds leidend. Een goede Rw waarde kan alleen worden bewerkstelligd met een goede sluiting.
 • Rondleiding door de productie van Alara-Lukagro
 • Brandtest en CE (Efectis)
  Wat gebeurt er bij een brandproef, waarom zijn er verschillende criteria waarop de resultaten van een brandproef worden beoordeeld. Verder zal er worden aangeven wat het idee en de status is van de invoering van CE op branddeuren.
 • Akoestische brandwerende deuren (Alara-Lukagro)
  Alara-Lukagro heeft de afgelopen vier jaar veel brandtesten uitgevoerd om een goede combinatie van akoestische en brandveiligheidseigenschappen te kunnen realiseren. Wat zijn nu de bijzondere uitdagingen bij een brandtest met stalen onbrandbare deuren en wat is zo bijzonder aan de brandwerende deuren van Alara-Lukagro.
 • Bestektekstenservice (Alara-Lukagro)
  Gezien de hoeveelheid mogelijkheden die er ten aanzien van deuren zijn is er voor gekozen om het waarborgen van de certificaten bij het aanbieden van deuren te automatiseren. Dit heeft ertoe geleid dat we deze automatisering ook kunnen gebruiken voor het genereren van bestekteksten. In hoeverre is dat een nuttige toevoeging en wat is wel en niet belangrijk/wenselijk wanneer bestekteksten worden gegenereerd.
 • Hapje en een drankje

Details

Datum: donderdag 1 februari 2018
Tijd: inloop 14.00 uur |  programma 14.30 – 18.00 uur | borrel 18.00 – 19.00 uur
Locatie: Alara-Lukagro, Huijgensweg 3, Groot-Ammers
Parkeren: voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig
Kosten: gratis

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Michel-M
Michel Mostert Marketing Coördinator +31 (0)184 661 700 m.mostert@alara-lukagro.com